Duurzaamheid op het Christelijk Lyceum Delft

De nieuwe aanbouw op het CLD in Delft
De nieuwe aanbouw op het CLD in Delft

 

Sinds dit schooljaar heeft het Christelijk Lyceum Delft Loc. Molenhuispad een nieuwe aanbouw op het in 1984 gebouwde schoolgebouw. Ook is de school dit jaar lid geworden van Eco-schools. Samen met Eco-schools proberen we om scholen zo duurzaam mogelijk te maken. Zo zijn er een aantal eisen waaraan een gebouw moet voldoen. Het nieuwe gedeelte heeft dit allemaal al voorzien. Het oude gedeelte deed in 1984 wel aan de voorschriften, maar nu niet meer. Hieronder een aantal voorbeelden.

Oudbouw: Verwarming via radiatoren, Minder goed geisoleerd, geen hergebruik van warme lucht, nog veel gebruik van TL-buizen.

Nieuwbouw: Vloerverwarming, Goed geisoleerd, Hergebruik van warmte uit gebouw, LED verlichting met automatische zonnewering.

 

Als je dit zo ziet, lijken dit twee totaal verschillende gebouwen. Daarom zoeken wij hier een oplossing voor. Er wordt veel gefocust op verbetering in de oudbouw, maar indien nodig ook in de nieuwbouw. Met dit project hopen wij de ”groene vlag” van Eco-schools te behalen. Er volgen nog meer berichten over dit onderwerp.

 

Bronnen:

Chrlyceumdelft.nl

Eco-schools.com